Hus, internet, paddling och surfning

Eget hus

Det var nu ett tag sedan jag skrev ett inlägg då vi har flyttat ifrån Ashleigh och in i ett hus en bit utanför centrum  och saknat internet, utom dom få gånger man fått in grannens trådlösa. Efter att ha blivit nekade några hus mycket pga vår korta vistelse och problem med att bevisa inkomst så fick vi ett som vi betalade hela hyran i cash och lite högre än vad dom krävde. Första dagarna var vi utan el vilket var lite drygt med matlagning och att det blir ganska mörkt på kvällen. Huset vi hyr ligger ca 4km från Penrith whitewater stadium och gymmet och ännu längre från centrum och vi tar oss runt på 4:a cyklar då jag och isak tyckte att det var för dyrt med varsin så vi delar. Vi har fått låna 2 maddrasser och köpt 2 luftmadrasser som vi delar på och vi turasom att sova på golvet eller 3 soffdynor som vi hittat. Vi har ingen kyle eller frys men då mataffären ligger bara en kort bit och bara en kort omväg från vägen till/från banan så handlar vi 2 gånger om dagen.

Framsidan av vårat husBaksidan

Internet

Vi har haft lite problem med att skaffa internet då man måste ha en fungerande telefonlinje och allt har krävt 12 månaders abonnemang eller en dyr uppsägning. Nu har vi skaffat dial-up (56kb) då det var billigt och vi kunnde få innom 3timmar. Alla internetleverantörer här nere erbjuder dial-up fortfarande vilket jag inte sett hemma på flera år :S. Det går segt men det funkar och jag har lyckats fixa så alla kan använda det trådlöst via att en dator är inkopplad och har ett internt trådlöst nätverk.

Paddling

Paddlingen har flutit och vi har tränat nästan varje dag men vi blev ganska slitna i början då vi åkte och surfade på vilodagen vilket inte fullt var vila. Vi har kört ca 2 pass med portar i vecka då det inte varit så många paddlare här, men vi har kört när det varit rafting då vi får använda uppströmsportarna så länge dom inte är i vägen för raftingen. Enligt schemat så kommer det vara 2-3 öppna pass i januari vilket antagligen betyder att det kommer en massa paddlare hit för att träna inför canoe worldseries eller för värmen. Just nu är det mest lokala paddlare och en fransman som varit här i flera månader och en från nya zeeland, en britt  och idag kom det 2 till.

penrith whitewater stadium

Surfing i Manly och Bondi beach

Vi har varit och surfat 2 gånger sedan senaste inlägget en gång på Manly beach och en gång i Bondi. Till Manly åkte vi med Ashleigh och där hittade Tommy och Isak en surfing bräda som vi köpte så vi har en egen, den är en avancerad bräda men det var inte så mycket svårare att hålla balansen men det var svårare att ta vågorna. Den 26 dec åkte vi komunalt in till Sydney med plan att bara åka och surfa över dagen i Manly men färjan från Circular Quay som vi tänkt ta gick inte så ofta så vi åkte till Bondi beach istället. Vi träffade Sofia och följde med dom in till Sydney och blev kvar till dagen som vi spenderade att surfa, vädret var inte så bra men vågorna var bra och det var inte så mycket folk som dagen innan då man knappt kunde surfa pga allt folk.

darling_harbour_bridge_surfbrada Bondi beach

SpindelPs. det är gott om spindlar utanför
huset och även endel inne i huset.
Här är en “liten” vi hittade på
fönstret brevid bakdörren.

7 thoughts on “Hus, internet, paddling och surfning

 1. Josefin

  spindlar… huualigen!
  ni verkar ha kul! väntar fortfarande på att du ska köpa min biljett ner.
  drömde att jag träffa dig på en second hand inatt^^
  glöm inte köpa julklapp till mig!

  Reply
 2. carina o leif

  hej kul att höra att du lever och mår väl, ni verkar klara er bra därborta, imorgon ska vi fira nyår med pärona. kram och gott nytt år från oss i k-holm. förresten fin bild på dig.

  Reply
 3. Mamma M

  Hej Patrik,
  kul att få läsa lite om hur ni har det. Det låter som ni har det riktigt bra trots säng- och kylskåpsbrist.
  Ett riktigt Gott Nytt År till er alla! Hälsa Sofia och killarna!
  Kram Mamma

  Reply
 4. Pappa

  Hi min son Gott Nytt År
  Vi väntar på gamlingarna som är på väg från K-holm för att fira. Elin sticker till NZ den 5 jan henne kan du nå via resedagboken alias kiwielin.
  Hoppas nyåret med Sofia och tjejerna var bra.
  Hälsa grabbarna
  Kram pappa

  Reply
 5. kusin elin

  haha…spindlar & sova i skift…gött, tacka vet ja nya zeeland…inga otäcka djur och ett hus med säng som väntar 😉 du kan väl paddla över och säga hej vetja kusin vitamin?? Jag är framme på onsdag morgon…lokal tid :) kram

  Reply
 6. L8

  Hej Patrik!
  God fortsättning! Fina bilder, du ser himla nöjd ut. Bra ni är uppkopplade nu så vi får läsa om vad ni gör. Nyår i Sidney lät häftigt, märkligt att bara råka träffa bekanta bland alla människor. Synd bara att alla ni råkade på inte var lika trevliga… Sköt om dig och ha det riktigt bra!
  L8&Co

  Reply

Lämna en kommentar