Gott nytt varmt år

Gott nytt år

Dagen började med ett träningspass och framåt kvällen drog vi in till Sydney för att äta och spendera resten av året. När vi satte oss vid en restaurang för att äta stannade en tjej och tittade som jag tyckte mig känna igen vilket visade sig vara min gammal klasskamrat Anna Kreij, tydligen så är även Jessika också här som gick i samma klass (Världen är liten). Vi åkte till Circular Quay där vi tänkt spendera midnatts slaget och bland alla hundratusentals människor träffade vi Lucien (fransmannen som också är här och tränar i banan), han hade tydligen åkt förbi vårat hus i Penrith då han var själv här. Senare slöt vi upp med Sofia och Emelie och drog oss ner mot Circular Quays hamn och på vägen ner splitrades vi och vi träffade en lokal man som vi följde efter då han sa att han hade bra platser nära harbor bridge. Vi hade utsikt över harbor bridge, fyrverkerierna och operahuset. Lucien och Isak lyckades otroligt nog hitta mig Fredrik och Emelie innan 12slaget dom andra såg vi inte mer av. Det var ett maffigt och vackert fyrverkeri. När allt var slut var gatorna fullproppade med folk och det gick knappt att ta sig fram. Det var en bra kväll som slutade mindre bra då vi stötte på fel människor på vägen hem och jag fick mitt första ordentliga slag, vi gick till mcDonalds och sedan när vi såg att dom försvunnit åkte vi hem. Som tur var blev inget allvarligt mer än att jag fick en lös tand (som sitter bra nu).

Paddling & värme

Vi har inte gjort mycket mer än tränat och varit i hemma men vi har väl inte riktigt orkat göra något pga värmen, häromdagen hade vi nästan 42grader varmt. Träningen har gått ganska bra men dom sista dagarna har jag börjat bli sliten så jag lade in lite extra vila. Värmen och allt cyklande i kombination med forsen som tar mer än Nyköpingsån gör att man inte orkar lika mycket. Idag är första svala dagen och man fryser nästan. Man svettas nästan hela tiden och man dricker konstant men det ljumma vattnet släcker aldrig riktigt törsten så det har blivit en del läsk då det känns lite törst släckande och det är det billigaste.

Det har börjat komma rätt mycket paddlare nu brittiska juniorerna + några seniorer Campbell Walsh, David Florence och fler. USAs team och Nya Zeelands team har även kommit så nästa veckas träningstider är nästan upp bokade och det finns 2-3 pass om dagen.

AYOF

Nästa vecka börjar Australia youth olympic festival (AYOF) som Isak ska delta i då vi inte får deltaga pga vi inte är juniorer längre. Jag ska vara Isaks officiella coach vilket ska bli intressant. AYOF är en OS liknande tävling för juniorer som går i sydney varje år i flera olika grenar och det kommer folk från flera länder för att dom australiensiska juniorerna ska få mer internationellt motstånd. Isak blir den första svensk att ställa upp i någon gren.

One thought on “Gott nytt varmt år

  1. carina o leif

    ni verkar vara ett härligt gäng, tufft med värmen och många pass, inte något avundsjuk iallafall inte på träningspassen.lycka till med coachningen och ha det bra. kram. farmor och farfar hälsar också.

    Reply

Lämna en kommentar