Australia Youth Olympic Festival

Den 13 jan åkte jag och Isak till AYOF village som var ett collage i Kingswood där alla andra slalom kanotister bodde under tävlingen. Vi fick varsitt student rum i små radhus med 5 rum (4uppe 1nere) och gemensam duch/toalett, kök, tv-rum och tvättrum, jag och Isak var ensamma uppe och på neder våningen bodde japanska coachen. Mitt jobb var att coacha/filma Isak på AYOF träningen i banan, då vi bodde en bit bort så kunde jag inte träna i banan utan körde på slät vattnet mellan hans träning och bussen skulle gå. Det var ganska bra mat och man fick så mycket man ville och på kvällarna var det efterrätt, tydligen ska det ha varit det på vissa luncher. Maten bestod ofta av 2 rätter eller mer och oftast var en av dom någon sorts pasta blandning.

Den 14 var det invigningsceremoni inne i sydney, darling harbor, i någon byggnad. Det var arrangerade bussar in och vi fick varsin matlåda och eftersom vi var enda svenskarna var Isak tvungen att vara flaggbärare. Alla atleterna satte sig och det var en liten för invigning innan vi gick ut på baksidan. Där skulle vi sorteras landsvis och innan riktiga ceremonin började med betalande åskådare, då vi skulle alla gå in på scen innan vi fick gå tillbaka som åskådare själva. Själva ceremonin var lite som riktiga os men i mycket mindre skala med dans- sångnummer och tal av några höjdare. Det var den bästa invigningen hittils jag varit på och det var mycket folk som ville ta kort med dom ensama svenskarna. Kvällen avslutades med resa hem och sen middag.

Kvalet gick ganska bra Isak gjode en miss i första åket och fick en 50 då det var lite förvirrande eftersom dom på demoåket hade först visat finalbanan och sedan kvalbanan och dom var rätt så lika men mycket som var tvärt om. Andra åket gick bättre men det var ingen ide att anstränga sig max och ta ut sig i kvalet då alla gick vidare och bästa åket räknades då det hade röstats att man skulle anvädna sig av nya reglerna på tävlingen. Semin gick rätt bra och han kom ner på första plats men i finalen så gick det inte lika bra då han gjorde en miss och tapade tid och slutade totalt 4a.

Dagen efter på träningen knäckte jag kanoten ganska rejält i en vals så aktern formade sig efter vattnet och jag kunde inte fortsätta paddla då kanoten inte riktigt gjorde vad jag tänkte mig. Jag fyllde kanoten med hårt skum och lade på en stor bit kol/kevlar så att den skulle vara hård det blev inte jätte bra men det dög då jag inte har lust att lägga ner så mycket tid och pengar på den. Dagen efter när jag skulle testa kanoten på slätvattnet så gick paddeln av precis vid skafftet när jag skulle göra ett ytterdrag. Efter att ha pratat med några australiensare som sa att dom har haft av galasport paddlar på samma sätt och det var en som haft av 6-7st på ett år. Hemma så har galasport paddlarna varit dom som hållt bäst efter lettman men här nere så tycker ingen att dom håller bra. Nu kör jag med min gamla double-dutch paddel som jag hade med mig.

3 thoughts on “Australia Youth Olympic Festival

 1. L8

  Bra jobbat med coachningen,det lät som en upplevelse att vara med vid tävlingarna! Otur med din paddel och kajak,
  ha de,
  L8

  Reply
 2. carina o leif

  häftigt att få vara med och uppleva tävlingarna och hela arrangemanget runt omkring kan jag förstå, tråkigt med dina grejer. hoppas allt är bra annars, brukar läsa det fredrik skriver. ha det fortsatt bra. kram

  Reply
 3. Robban

  Hej Patrik,
  Jag antar att Ni turas om att vara med på tävlingar och stå vid sidan om. Tråkigt med Din utrustning, men kom igen bara!
  Robban

  Reply

Lämna en kommentar