Arête des Cosmiques

Under helgen fick jag förfrågan av Tormod om jag ville med och klättra i bergen vilket var svårt att tacka nej till. Vi möttes upp på måndagen för snabb frukost på bageriet vid Aiguille du Midi innan vi begav oss upp. Vädret var perfekt med strålande sol och minimal vind när vi begav oss ut på Aiguille arete för att bege oss ner runt till botten av arête des Cosmiques som leder tillbaka upp till Aiguille du Midi.

Det var min andra klättring med crampons men jag kände mig mycket säkrare och litade mer på mina crampons denna gång. Vi tog det ganska lugnt och njöt av klättringen/bestigningen och den alltid så fantastiska utsikten. Det är en ganska enkel tur med lite av varje, vandring, klättring, repellering och smala sprickor.

Hela turen avslutades tillbaka på en av Aiguille du Midi’s utkiksplatser där vi satt en stund och njöt av solen med varsin snickers. Det hela avslutades med en riktigt good burgare och öl på Belouga efter rekommendation från Tormod.

Nedan följer lite bilder från turen

Etiketter: , , , ,

Lämna en kommentar